Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

 

Landkaart van Kabouterland

Eindelijk: een kaart van Kabouterland (en meer) bij de Wipneus en Pim boekjes. De redactie van Voortschrijdende Inzichten is er heel wat uren zoet mee geweest.

De Wipneus en Pim boekjes worden bevolkt door vele figuren: koningen en koninginnen, tovenaars, heksen, kabouters, elfjes en velerlei andere lieden. En die moeten natuurlijk allemaal ergens wonen. De boekjes vermelden ook vele streken, landen, eilanden en bregen die Wipneus en Pim tijdens hun reizen aandoen. Dit is allemaal in een kaart gezet, zodat er nu voor het eerst een kaart bij de Wipneus en Pim boekjes is.

Het hart van de kaart is natuurlijk Kabouterland waar we het kasteel van koning Goedhart vinden. Daaromheen vinden we vele andere landen, zaols Blijland, Vogelland, Toverland, Noordland en, helemaal boven aan de kaart, Mensenland.

De kaart toont ook de grenzen (als die er zijn) en de plaatsen waar alle figuren uit de Wipneus en Pim boekjes wonen. Ook wegen en grensovergangen zijn aangegeven.

De kaart is hieronder te downloaden. Het gebruik van de kaart staat een ieder vrij. Wel stellen we het op prijs dat bij gebruik bronvermelding wordt toegepast.

Kaart Kabouterland
Download de kaart (3500 x 2500 px, 1.4 MB).

 

Logo Vi