Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

 

De Lichtkrant & De Theatersportgazet

Het is de redactie van Voortschrijdende Inzichten een groot genoegen om onze lezers De Lichtkrant en de Theatersportgazet te kunnen presenteren. De Lichtkrant is in de jaren negentig in een beperkte oplage een aantal malen verschenen. De Theatersportgazet is slechts eenmaal verschenen.
Deze bladen hadden Franz Pleus als hoofdredacteur, eerst woonachtig in Utrecht, later verhuisd naar Zeeland. Franz Pleus is – helaas veel te jong – in 2002 op 42-jarige leeftijd overleden. Ingrid Brilleman, zijn vrouw, gaf ons toestemming voor publicatie.

De Lichtkrant

1e jaargang, nummer 2
1e jaargang, nummer 2 [zelfde nummering, maar ander nummer!]
2e jaargang, nummer 1

De Theatersportgazet

22e jaargang, nummer 6

Franz Pleus

Franz PleusOp 28 mei 1960 geboren in Utrecht. Studeerde natuurkunde en psychologie op het terrein van de 'exacte' psychologie: menselijke eigenschappen als lezen, denken, praten, waarnemen en het verwerken van informatie. Werkte voor verschillende softwareleveranciers. Werkte sinds januari 2002 als freelance computerprogrammeur en software-ontwikkelaar. Overleden op 1 december 2002.

Het 'logo' van het Scheve Wereldbeeld

Het logo van het — Scheve Wereldbeeld op deze website is een kleine weergave van een kaart die ontworpen is door Franz Pleus alias Kapitein Kurk. De website van Kapitien Kurk is helaas op 29 februari 2004 gesloten. U zult dus tevergeefs werk van Kapitein Kurk zoeken.

 

Logo Vi