Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

Zie ook

De Lichtkrant
1e jaargang, no 2
1e jaargang, no 2 [zelfde nummering, maar ander nummer!]
2e jaargang, no 1

De Theatersportgazet

Vrijdag 17 maart augustus 1995, 22e jaargang No. 6

Om te downloaden als pdf-bestand in de originele opmaak [— pdf, 95k, opent in een nieuw venster]

Match in Kamer leidt tot rellen

DEN HAAG (LEUTER) - De wekelijkse Theatersport-Match in de Tweede Kamer heeft gisteren tot ernstige ordeverstoringen geleid.

De gemoederen waren reeds danig verhit geraakt toen VVD-kamerlid Bolkestein door de toevallig binnenwandelende europarlementariër May-Weggen (CDA) werd uitgedaagd een NAZI-arts uit te beelden, wat Bolkestein weigerde. May-Weggen weigerde op haar beurt Stalin uit te beelden. Deze zaak liep echter nog met een sisser en een gelijk spel af.
Aanzienlijk dramatischer gevolgen had de game tussen de CDA-er Mateman en het GroenLinks kamerlid Sipkes. Mateman had Sipkes uitgedaagd tot het spelen van een erotische scène, waarop Sipkes woedend uitriep dat erotiek volgens het GroenLinks-partijprogramma uitdrukkelijk verboden is, en dat slechts keiharde 'Amsterdamse' sex is toegestaan, waarop Sipkes Mateman trachtte te trakteren op een waar SM-spektakel. Mateman wist aanvankelijk te vluchten, en dacht zo de wedstrijd nog te winnen door Sipkes in gebreke te stellen, maar zijn vluchtweg werd versperd doordat Greenpeace-activisten Mateman vanaf de publieke tribune torpedeerden met vaten afgewerkte condooms.
De leden van de kleine christelijke fracties waren inmiddels overgegaan tot het in dit soort situaties gebruikelijke auto-blinddoeken.
Een massale vechtpartij brak uit toen GroenLinks fractievoorzitter Rosenmuller, geheel in leer gehuld, een poging waagde de SP-fractie verscheidene oren aan te naaien. Nadat de Haagse ME met een aantal koelbloedig uitgevoerde charges een einde aan de kloppartij had gemaakt, merkte CD-fractievoorzitter/ partijvoorzitter/ secretaris/ programmaschrijver Janmaat op dat dit soort zaken onvermijdelijk is, zolang de regering miljoenen vluchtelingen toelaat. Janmaat, die was uitgedaagd tot een absurdistische scène, heeft hiermee de wedstrijd gewonnen.

HET WEER

Het KNMI is erin geslaagd te voldoen aan de uitdaging om hevige rukwinden en valstormen op te wekken. Hierdoor zijn alle outdoor wedstrijden afgelast, met uitzondering van die op Rottumerplaat, dat buiten de invloedsfeer van het KNMI valt.

Zelfmoord slaagt per ongeluk

AMSTERDAM (LEESON) - Tijdens een oefenpartijtje Full Contact Theatersport sloeg de 32-jarige N.C.R.V. per ongeluk succesvol de hand aan zichzelf.

Naar eerst nu bekend is geworden zijn twee werknemers van MOTIVACTION vorige week vrijdag verwikkeld geraakt in een fatale generale repetitie voor de aanstellerijcup (10 april). Tijdens pornodownloadtijd had de 44-jarige K.R.O. zijn 12 jaar jongere ondergeschikte uitgedaagd tot het spelen van een zelfmoordscène. Vanwege naderende functioneringsgesprekken achtte V. het te riskant om de uitdaging niet aan te nemen. Vol verve pakte V. de briefopener van het bureau van O. en bewoog zijn hand met grote snelheid richting hartstreek. V. was echter vergeten dat hij zelf nog de vorige dag bij wijze van grap de opener van O. met schuurpapier op scheermesscherpte had gebracht. De kansen van O. op de overwinning in de aanstellerijcup zijn aanzienlijk gestegen.

Uitslag Nationale Theatersportdag bekend

DEN HAAG (MIIET/PIET) - De Nationale Theatersportdag, die dit jaar op 8 maart onder de titel 'Provinciale Staten Verkiezingen' werd verspeeld is geëindigd in een overwinning van Bolkestein (TSV-VVD).

Aanvankelijk leek het erop dat Heerma van het Christen-Democratisch Theater op nul punten zou eindigen, maar na telling van de zogenaamde underdog-stemmen eindigde Heerma toch nog op de tweede plaats. Dit jaar werd deelgenomen door meer dan vijf miljoen spelers, waarbij het record van vorig jaar werd gebroken, toen onder de titel 'WK-voetbal' drie miljoen deelnemers werden geteld.

Uitslagen hoofdklasse

Onder de grachtengordel - Broadway Games 12-7 (6 pol / 1.36 vax) * Pukkie Planta - Spielerei Wampie 7-9 (8 pol / 2.05 vax) * Plankenkoorts - Op z'n bek 25-25 (2 pol / 0.10 vax, Op z'n bek wint na strafscènes (2-3, vax-neutraal) * Partymix - De klompen van Hannes 9-0 (geen pol / 5.23 vax, van Kempen van Partymix kreeg zowel de groene als de menukaart).

Aangenomen uitdaging breekt op

AMSTERDAM (SME) - De Amsterdamse juwelier Karel Kraal is een uitdaging tot het spelen van een scène zwaar opgebroken.

In de Amsterdamse Vrolikstraat zag Kraal, fervent theatersporter van Partymix, donderdag een man verschijnen, die hij aanzag voor eerste-rol-speler Smulrol van de concurrerende theatersportclub Plankenkoorts. De man, wiens identiteit bij nader inzien onbekend blijkt, daagde Kraal uit in zijn winkel de bekende scène 'overval met oplossing door inspecteur Pakkem' te spelen. Kraal stemde gretig toe, daar hij deze scène nog nooit gespeeld had; met het oog op de naderende Schauspielermesse in Kiel, zou hij hier zeker zijn voordeel mee kunnen doen. Nadat Kraal een revolver tegen zijn hoofd gezet kreeg, gaf deze, moeite om zijn plezier te onderdrukken, met een serieus gezicht de kroonjuwelen van Tsetsenië af, die Kraal dinsdagochtend van enkele ex-KGB-ers voor een schappelijk prijsje had overgenomen.
Toen de door Kraal verwachte politie-assistentie na twee uur nog altijd op zich liet wachten, nam Kraal zelf contact op met de Mannen der Wet. Het behoeft weinig tot geen betoog dat inspecteur Pakkem hier niet bekend was. De schade bedraagt enkele tonnen.
Voor een politiefoto van de dader had men gehoopt op de medewerking van Smulrol, die immers sprekend op hem lijkt, maar gebleken is dat Smulrol uitgerekend gisteravond aan een wereldreis is begonnen. Dubbel pech voor Kraal dus.

Theatersmokkelaar werkt mensen het land uit

AMSTERDAM (PARTI) - De beruchte theatersmokkelaar Max Plank is weer actief.

Theatersmokkelaar Max Plank heeft reeds tientallen mensen ertoe gebracht de uitdaging tot het spelen van 'verhuizen naar America' aan te gaan. Velen van hen hebben dit verkeerd opgevat en zijn naar Amerika (USA) verhuisd in plaats van het bedoelde America in Limburg. Het is de slachtoffers waarschijnlijk niet bekend dat men bij terugkomst gewoon in de asielprocedure moet meedraaien. Veel kans zal men, na een verblijf in 'The Devil's own Democracy', niet maken.